ΑΛΛΟ ΕΓΩ, ΑΛΛΟ ΕΣΥ!

            Καταδίκασε ο "χαλίφης" του γειτονικού μας νομού τη δημοσιότητα που έλαβε η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της πρόσφατης θεομηνίας στη Ροδόπη. Η θρησκεία μας, υποστήριξε, δεν επιτρέπει να προβάλλουμε το καλό και τη φιλανθρωπία. Ωραία τα λέει, θα πει ο ανυποψίαστος πιστός που ακούει αυτούς που υποτίθεται ότι κηρύσσουν την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια. Αν, όμως, τύχει και ρίξει μια ματιά στον τύπο και στα social media θα δει το ακριβώς αντίθετο: δημοσιεύματα, δελτία τύπου, επίσημες ανακοινώσεις και καλοστημένες φωτογραφίες και βιντεάκια "παραγόντων" που δίνουν απλόχερα πλυντήρια, σόμπες, σακούλες με τρόφιμα, κουβέρτες με το χαμόγελο στο στόμα. Μα τί συμβαίνει; θα αναρωτηθεί μπερδεμένος: άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε;

            Μα φυσικά! άλλο εσείς, άλλο εμείς! Μόνο όταν οι «άλλοι» κάνουν φιλανθρωπίες πρέπει να τις κρύβουν. Ποιοί άλλοι; αυτοί που δεν ελέγχουν οι γνωστοί παρακρατικοί μηχανισμοί και φυσικά η κακή ελληνική Πολιτεία και οι φορείς της, οι οποίοι υπάρχουν μόνο για να μας καταπιέζουν. Η βοήθεια αυτών είναι κακή, μόνo η δική μας είναι η καλή. Για εμάς που είμαστε οι "πραγματικοί εκλεγμένοι εκπρόσωποι" της μειονότητας ισχύουν άλλοι κανόνες: κάμερες, ανακοινώσεις, τύπος και προβολείς. Μην τύχει και η μειονότητα δεν μάθει ποιος ακριβώς φροντίζει και νοιάζεται για αυτήν! Έλα που στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, πρόλαβε η Πολιτεία να εμφανιστεί άμεσα και έγκαιρα, οπότε τους χάλασε το show. Και το αφεντικό τους μάλωσε και τους είπε να τρέξουν.

            Για κάποιους ό,τι προέρχεται από την Ελλάδα προκαλεί αλλεργία. Πρέπει με το ζόρι να μας πείσουν ότι η Ελλάδα θέλει μόνο το κακό μας. Και ο μόνος που ενδιαφέρεται για εμάς είναι η «μητέρα-πατρίδα», ο μοναδικός μας σωτήρας.

Τελικά και η θρησκεία όπως μας συμφέρει...Υποκρισία!

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)