Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

          Συνεχίζοντας την ανάδειξη των φυσικών ομορφιών του τόπου μας προτείνουμε τη φορά αυτή το χωριό του Λειβαδίτη (το ορεινότερο χωριό του νομού μας στα 1300 μέτρα), με τον εντυπωσιακό καταρράκτη, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Πρόκειται ίσως για τον πιο διαφημισμένο φυσιολατρικό προορισμό της Ξάνθης που βρίσκεται στο όρος Κούλα στα σύνορα του νομού μας με αυτόν του Νομού Δράμας.

            Από το χωριό με τους λίγους πλέον μόνιμους κατοίκους ξεκινούν μονοπάτια που οδηγούν στον παραμυθένιο καταρράκτη. Το θέαμα με το νερό να πέφτει από τα 60 μέτρα περίπου είναι μοναδικό. Κάθε εποχή είναι ιδανική για τον επισκεφτείς: την άνοιξη που έχει πολλά νερά θα δει κανείς την πτώση του νερού από ψηλά, ενώ το χειμώνα θα τον αντικρύσει παγωμένο. Πρόκειται για έναν προορισμό πολύ κοντά μας και είναι λυπηρό που πολλοί κάτοικοι της ορεινής περιοχής δεν τον γνωρίζουν. Προσεγγίζεται εύκολα και γρήγορα με το αυτοκίνητο και η περιπατητική διαδρομή δεν είναι μεγάλη (περίπου 4 χιλιόμετρα), ούτε ιδιαίτερης δυσκολίας.

            Λεπτομέρειες για ιστορικά στοιχεία, διαδρομές και λοιπές φυσιολατρικές δυνατότητες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα leivaditis.gr

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)