ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Η βδομάδα που πέρασε είχε ενδιαφέροντα «διαμάντια» στο μειονοτικό μας τύπο:

- «Μας επιβάλλουν το χριστιανικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα μειονοτικά σχολεία», φωνασκεί ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων. Μάστορες των fake news, όπως πάντα. Όπως κάθε χρόνο, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τα μειονοτικά μας σχολεία εξαιρούνται από κάθε θρησκευτικό εορτασμό. Όλοι όσοι είμαστε στην εκπαίδευση το ξέρουμε αυτό. Αλλά σου λένε, όλο και κάποιο κορόιδο θα βρούμε να φάει το παραμύθι, σαματάς να γίνεται.

- Τον «χαλάει» τον εκδότη της Birlik η ανέγερση του φράκτη στον Έβρο. Δεν κάνει τον ποταμό απροσπέλαστο σύνορο μόνο για τους λαθρομετανάστες, αλλά και για την Τουρκία, γράφει. Γνωρίζει κάτι, αν δηλαδή η χώρα της καρδιάς του σκέφτεται να το διασχίσει; αν στενοχωριέται για τις «δυσκολίες» που ορθώνονται στη «μητέρα-πατρίδα», μπορεί κι αυτός να πάει από την άλλη μεριά να βοηθήσει.

- Ο «βεζίρης» μας δήλωσε ότι υπήρξε «μεγάλη ατυχία» που η μειονότητα αφέθηκε στα χέρια της Ελλάδας πριν ένα αιώνα και εξαιρέθηκε της ανταλλαγής. Τί εννοεί άραγε; ότι κακώς δεν ξεριζωθήκαμε όλοι από τη γενέτειρά μας ή ότι κακώς δεν πέσαμε στα χέρια της «μητέρας-πατρίδας»; Όπως και να’ χει, ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσει για τον εαυτό του την τότε «ατυχία» και να μετακομίσει εκεί αφήνοντάς μας στην ησυχία μας.

- Κατηγορεί και πάλι ο εκδότης της Birlik την Πράσινη Αριστερά Θράκης λέγοντας ότι ως αριστεροί δεν θα έπρεπε να αντιδρούν στο χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής». Δεν το ξέραμε ότι όσο πιο αριστερά πάμε, τόσο περισσότερο τούρκοι γινόμαστε.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)