ΚΕΝΑΝ ΜΠΑΡΓΚΑΝ

            Αν και oαθλητισμός δεν έχει την επιθυμητή διάδοση στην ορεινή περιοχή, τα τελευταία χρόνια ξεπηδούν ταλέντα κυρίως στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, αναγκαία θυσία για την ανέλιξή τους η εγκατάλειψη της περιοχής μας από μικρή ηλικία.

            Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Κενάν Μπαργκάν ή για πολλούς ''το δικό μας παιδί''. Με καταγωγή από το απομακρυσμένο Αιμόνιο ξεκίνησε την πλούσια καριέρα του στη Νέα Καρβάλη και στην Αναγέννηση Σερρών. Συνέχισε στη Βέροια, την οποία βοήθησε να ανέλθει στην Α' κατηγορία. Έπειτα, φόρεσε τις φανέλες της Καλλονής και του Πανιωνίου. Μετά μεταπήδησε στον Άρη Θεσσαλονίκης και από εκεί συνέχισε την καριέρα του στην ΑΕΛάρισας. Σήμερα αγωνίζεται στην Κύπρο στη νεοφώτιστη Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμίδων με εντυπωσιακές εμφανίσεις.

           Η σταδιοδρομία του μαρτυρά έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή. Δικαίως χαρακτηρίζεται ο φόβος των αντίπαλων τερματοφυλάκων, καθώς έχει έφεση στο σκοράρισμα. Εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι και καλό και προσγειωμένο παιδί, όπως ομολογούν οι συγχωριανοί και οι συμπαίκτες του. Το σπουδαιότερο, όμως, μας κάνει περήφανους εκπροσωπώντας την περιοχή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα πρότυπο αθλητή και ανθρώπου, παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρούς μας φίλους.

            Ευχή μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό κι άλλα παιδιά, ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμα και την πορεία του Κενάν!

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)