ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

            Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της ελληνικής γλώσσας, θέτουμε ένα από τα πιο καίρια ερωτήματα για τα μέλη της μειονότητας: σε τί μας ωφελεί να γνωρίζουμε καλά ελληνικά;

            Η απάντηση είναι αυτονόητη: γιατί είναι η γλώσσα της χώρας, στην οποία γεννηθήκαμε, μεγαλώνουμε και ζούμε. Μας χρησιμεύει στην κοινωνική μας ένταξη και ανέλιξη. Μας βοηθά στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην εύρεση εργασίας και στις συναλλαγές μας με τις υπηρεσίες και τον εμπορικό κόσμο. Μπορούμε να διαβάζουμε εφημερίδες και βιβλία. Είναι ένα όπλο που μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας προφυλάσσει από το να πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης στην καθημερινή μας ζωή.

            Επίσης, μας ανοίγει δρόμους και εκτός Θράκης βοηθώντας μας να ταξιδεύουμε και να γνωρίσουμε την υπόλοιπη πατρίδα μας. Αποτελεί εφόδιο για την ευκολότερη είσοδο και επιτυχία στα Πανεπιστήμια. Μα πάνω από όλα βοηθά στο να αρπάξουμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνία μια ευρωπαϊκής χώρας με τις ίδιες αξιώσεις όπως και η πλειονότητα.  

            Η γνώση της ελληνικής γλώσσας δεν έχει σχέση με τη θρησκεία των ανθρώπων. Κάποιοι προσπαθούν καθημερινά και με μανία να μας πείσουν ότι η πίστη μας ταυτίζεται μόνο με μία γλώσσα. Είναι αυτοί που θέλουν να μας κρατήσουν μακριά από τη μόρφωση, την ενημέρωση και τη γνώση πιστεύοντας ότι η μοίρα μας είναι μόνο στην ανατολή.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)