ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

          Η 9η Φεβρουαρίου ήταν φέτος αφιερωμένη στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ένα σύγχρονο ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τη νεολαία και τους γονείς νεότερων παιδιών. Οι δράσεις και οι ενημερώσεις που γίνονται τη μέρα αυτή έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν για τη σωστή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Μπορεί τα οφέλη να είναι τεράστια, εξίσου μεγάλοι είναι και οι κίνδυνοι, σε προσωπικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Ιδιαίτερα προβληματίζουν οι κίνδυνοι από τη δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής των νέων, που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε εγκληματικές ενέργειες τρίτων.

            Με κεντρικό σύνθημα ''όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο'' οι μαθητές όλου του κόσμου έδωσαν το ''παρών'' σε δραστηριότητες που διοργάνωσαν με τους δασκάλους τους με στόχο την προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των έξυπνων συσκευών.

            Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των μαθητών των μειονοτικών σχολείων της περιοχής μας που σε άψογα ελληνικά έγραψαν συνθήματα, δημιούργησαν αφίσες και φυλλάδια, τα οποία μοίρασαν και στους μικρότερους μαθητές. Αφιέρωσαν αρκετή ώρα συζητώντας λύσεις για τους κινδύνους που κρύβουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράστηκαν ιδέες υποσχόμενοι ότι στο εξής θα είναι πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε https://saferinternet4kids.gr/    

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)