ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΕΡΜΩΝ

          Άλλος ένας όμορφος προορισμός της ορεινής περιοχής και με θεραπευτικές ιδιότητες είναι οι ιαματικές πηγές των Θερμών. Οι Θέρμες αποτελούνται από τρεις οικισμούς: τις Άνω, τις Μέσες και τις Κάτω Θέρμες όπου βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά και οι πηγές. Σχεδόν ανεκμετάλλευτη τοποθεσία, αλλά με ικανοποιητική επισκεψιμότητα. Γνωστή και για τις ταβέρνες με τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και για τα γλέντια που διοργανώνονται την Πρωτομαγιά και στις 6 Μαΐου, την αντίστοιχη γιορτή της Πρωτομαγιάς για τους κατοίκους της περιοχής μας, το γνωστό Εντρελέζ.

            Η διαδρομή δε θεωρείται και τόσο εύκολη, αλλά έχει ιδιαίτερες ομορφιές. Ξεκινώντας από την Ξάνθη ο επισκέπτης θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον Εχίνο. Φτάνοντας στη γέφυρα του Ηρώου, θα στρίψει αριστερά με κατεύθυνση τα σύνορα προς Βουλγαρία. Ακολουθεί μια απολαυστική διαδρομή, αλλά με στροφές και ανάβαση. Μετά τους πρώτους δύο οικισμούς των Θερμών φτάνουμε στον τελευταίο οικισμό των πηγών.

            Υπάρχουν 2 δημοτικοί ξενώνες που μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες με μικρό αντίτιμο. Υπάρχει, επίσης, και ιδιωτικός ξενώνας, όπου σε κάθε δωμάτιο διατίθεται λουτρό με ιαματικά νερά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θερμά λουτρά και στις δημοτικές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια μπορούν να περιηγηθούν στην περιοχή όπου βρίσκονται υπαίθριες πηγές, αλλά δεν είναι οργανωμένες.

            Στη συγκεκριμένη τοποθεσία οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν εκτός από την όμορφη φύση δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τη σπάνια βραχογραφία του Μίθρα, στην οποία απεικονίζεται η θυσία ενός ταύρου για τις ευεργεσίες του Θεού.     

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)