ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

          Για τους κατοίκους της περιοχής είναι περισσότερο γνωστό ως το ''Δασικό χωριό του Ερύμανθου'', ο οποίος κατά τη μυθολογία ήταν απόγονος βασιλικής οικογένειας που εγκαταστάθηκε στην περιοχή μαζί με τον στρατό του και έμαθε στους ανθρώπους να καλλιεργούν τη γη, να κατασκευάζουν σπίτια και εργαλεία, να ντύνονται και να συνεργάζονται.

            Το Δασικό Χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων μετά τη Σταυρούπολη Ξάνθης σε ένα ειδυλλιακό χώρο, όπου τα πάντα είναι λευκά και παγωμένα το χειμώνα, καταπράσινα και ήσυχα το καλοκαίρι. Αποτελείται από 12 αυτόνομες ξύλινες οικίες που μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες.

            Είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό κέντρο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και το δασικό περιβάλλον. Απέχει 65 χιλιόμετρα από την πόλη της Ξάνθης και η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, ακολουθώντας τη διαδρομή προς τη Σταυρούπολη.  

            Οι τελευταίοι μπορούν να απολαύσουν τριγύρω και άλλα φυσικά αξιοθέατα, όπως την κορυφή του Γυφτόκαστρου σε υψόμετρο 1800 μέτρων με πανοραμική θέα προς τη γειτονική Βουλγαρία ή να περιπλανηθούν μέσα σε πυκνά δάση στο βουνό. Ενδιαφέρον προκαλούν και τα ιστορικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως το ''Κάστρο της Καλύβας'' που αποτελεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της ορεινής Ξάνθης με θέα προς τη κοιλάδα του Νέστου ή τα γραφικά Νεστοχώρια της περιοχής.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)