ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ!

          Ενώ η κατάσταση με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του επιδεινώνεται και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας, οι νομοί Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και η περιοχή μας παρουσιάζουν μέχρι στιγμής πολύ χαμηλά καταγεγραμμένα κρούσματα. Ένας λόγος είναι και η προσοχή της πλειοψηφίας των κατοίκων στην τήρηση των μέτρων και στις οδηγίες των ειδικών.

            Η εικόνα αυτή, όμως, μπορεί να αλλάξει γρήγορα. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από τα χαμηλά νούμερα, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Η δημόσια υγεία και η ζωή του συνανθρώπου μας πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

            Κυρίως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ανεύθυνες και επικίνδυνες συμπεριφορές συμπολιτών μας και λαοπρόβλητων εκπροσώπων μας που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους, σε γαμήλιες τελετές και λοιπές εκδηλώσεις χωρίς τη λήψη κανενός προστατευτικού μέτρου και ενάντια στις επιταγές του νόμου. Αν κάποιοι δεν έχουν πάρει ακόμη το μάθημά τους μετά από τόσους θανάτους στην περιοχή μας, τουλάχιστον ας αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους. Δε χρειάζεται να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια για ακόμη μια φορά.

            Δεν είναι ανάγκη να γυρίσουμε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων πανελληνίως, εξαιτίας μερικών αρνητών της πραγματικότητας και γραφικών εχθρών της Πολιτείας. Αν κάτι θετικό μας έχει μείνει από όλη αυτή την κατάσταση με τις εγκληματικές συμπεριφορές μιας θλιβερής μειοψηφίας είναι ότι καταρρίφθηκε παταγωδώς το αφήγημα ότι ''στοχοποιούμαστε'' με μέτρα λόγω της θρησκείας μας ως μειονότητα. Κι έτσι απογυμνώθηκαν και εκτέθηκαν στα μάτια του κόσμου όσοι ''ηγέτες'' θέλησαν να εκμεταλλευτούν την πανδημία για αντεθνικούς λόγους και όσοι αιρετοί δηλώνουν ότι νοιάζονται για το συμφέρον και την υγεία μας.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)