ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΕΙΡΑ

            Με την ευαισθησία που έχουν οι μειονοτικοί μας εκπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), διαβάσαμε τις προάλλες βαρυσήμαντο άρθρο του προέδρου της "ΤΕΞ", στο οποίο ζητούσε επιτέλους από τη μητέρα-πατρίδα του να σεβαστεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου και να αναγνωρίσει την ισοτιμία της αλεβιτικής κοινότητας στην Τουρκία με τα λοιπά ισλαμικά δόγματα, καθώς και τη νομιμότητα των λατρευτικών τους χώρων (Τζεμεβί). Δεδομένης της "αγάπης" που δείχνουν εδώ προς τους Αλεβίτες της Θράκης, ζητούσε και η Τουρκία να πράξει το ίδιο για τους εκατομμύρια Αλεβίτες της χώρας.

            Επίσης, διαβάσαμε καταγγελτική ανακοίνωση της προέδρου του ΚΙΕΦ που ζητούσε από την Τουρκία να εξισώσει το όριο εισόδου κόμματος στο τουρκικό κοινοβούλιο με αυτό στο ελληνικό κοινοβούλιο, δηλαδή να κατέβει το πλαφόν του 10% στο 3%, ώστε να μπορούν να εκπροσωπηθούν ευκολότερα και κόμματα μειονοτήτων, όπως των Κούρδων. Ζήτησε, επιπλέον, να συμμορφωθεί η μητέρα-πατρίδα με την απόφαση του ΕΔΔΑ και να αποφυλακίσει τον ηγέτη του κουρδικού κόμματος HDP, Selahattin Demirtaş, που κρατείται παράνομα εδώ και 5 χρόνια.

            Τέλος, διαβάσαμε διάφορα άρθρα διαμαρτυρίας στο μειονοτικό τύπο που καλούσαν την Τουρκία να σεβαστεί το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης και να απελευθερώσει τις εκατοντάδες των δημοσιογράφων – συναδέλφων τους που έχει φυλακίσει παράνομα, σεβόμενη τις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ.

Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι ονειρευόμασταν και ξυπνήσαμε.          

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)