ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

            Ποιος να το περίμενε! Λίγες μέρες μετά τις ευχές της προέδρου του ΚΙΕΦ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μετά την πρόσφατη υποδοχή στα γραφεία του κόμματος γυναικών της μειονότητας για να συζητήσουν για το ρόλο της γυναίκας στη μειονότητα, ο πρόεδρος της μητέρας-πατρίδας της -σε μια ακόμη πράξη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του- βγάζει την Τουρκία από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών.

             Τί να πει τώρα; Πώς να εκφράσει τη ντροπή της ως γυναίκα και ως πρόεδρος ενός κόμματος που διατυμπανίζει καθημερινά την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; πώς να το κάνει χωρίς τον κίνδυνο να ξεφύγει από τη γραμμή του Σουλτάνου και να βγει μέσα σε μια νύχτα στην ανεργία;

             Και σαν να μην έφτανε αυτό παρηγορώντας τον εαυτό της ότι τουλάχιστον σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι οι "εκπρόσωποι" της μειονότητας παθαίνουν τη συνηθισμένη αφωνία σφυρίζοντας αδιάφορα για τα κατορθώματα της μητέρας-πατρίδας, είδε και το θρησκευτικό "ηγέτη" της Κομοτηνής να κάνει like σε tweet δημοσιογράφου της γείτονος που πανηγύριζε για την αποχώρηση της Τουρκίας από της Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. "Ηγέτης" και στην αγάπη για τις γυναίκες!

            Φανταζόμαστε ότι ένας Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης που κι αυτός έχει "απαγορευτεί" στην Ελλάδα θα διαμαρτυρηθεί τις επόμενες ημέρες για τη μεταχείριση των γυναικών στη μητέρα-πατρίδα υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια των μελών του.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)