ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ!

          Με κωδικό 6 και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, μέλη και φίλοι του συλλόγου μας συνδυάσαμε το τερπνό (τη σωματική μας άσκηση) μετά του ωφελίμου, δηλαδή με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το γήπεδο της Πάχνης και τον περιβάλλοντα χώρο. Με τον καιρό να βελτιώνεται κι αν όλα πάνε καλά με την πανδημία, τα παιδιά και οι νέοι του χωριού θα έχουν ένα υποτυπώδες καθαρό γήπεδο για να αθλούνται.

            Η δημιουργία ενός κανονικού ποδοσφαιρικού γηπέδου στο χωριό μας είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία. Οι αρμόδιες Αρχές κώφευαν στην επιθυμία της νεολαίας μας, η οποία ίδρυσε μάλιστα και μια ομάδα που αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα για αρκετά χρόνια, αλλά αναγκάζονταν να ταξιδεύει ώρες για να φτάσει στην ''έδρα'' της. Το θέμα του γηπέδου συνέχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο και κάθε πολιτευτής που επισκέπτονταν το χωριό μας το χρησιμοποιούσε για να συλλέξει ψήφους υποσχόμενος ότι είναι το πρώτο που θα κάνει όταν εκλεγεί. Ακόμη και τώρα, μετά από 30 χρόνια, παραμένει το πρώτο που θα κάνουν. Τρέφοντας πλέον λίγες ελπίδες από τις Αρχές, είπαμε να αναλάβουμε τουλάχιστον αυτό που μας αναλογεί ως υπεύθυνοι  και ευαισθητοποιημένοι πολίτες και να κρατήσουμε τουλάχιστον καθαρούς όσους περισσότερους χώρους μπορούμε.

            Σημειωτέον ότι το ''γήπεδο'' της Πάχνης, στο οποίο αναφερόμαστε, ήταν γήπεδο μπάσκετ που κάποτε μας έφτιαξε το Δ'ΣΣ. Μέσα από δράσεις του συλλόγου μας διαμορφώθηκε κάπως και μετατράπηκε και σε μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου για να έχουν μια έξτρα διέξοδο ψυχαγωγίας τα παιδιά του χωριού. Αν και ποδόσφαιρο σε τσιμέντο δεν είναι και ιδιαίτερα ασφαλές...

             

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)