ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ

            Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κανείς για να δικαιολογήσει το μισθό του υπογράφοντας ό,τι του βάλουν μπροστά του; Πόσο διατεθειμένος είναι να ξερνάει ψεύδη, μίσος και δηλητήριο για να καλύψει υπαρξιακά συμπλέγματα του ίδιου και των εντολοδόχων του; Ιδίως όταν αυτοσυστήνεται στην κοινωνία μας ως θρησκευτικός ηγέτης.

            Το κόμπλεξ κατωτερότητας που τον διακρίνει φάνηκε από την επιλογή του να "λερώσει" την επετειακή ανάρτηση του Τοποτηρητή Μουφτή την ημέρα της γιορτής της πατρίδας μας ισχυριζόμενος ότι το 1821 "δολοφονήθηκαν τουρκομουσουλμάνοι, με τους οποίους οι χριστιανοί ζούσαν για αιώνες με αμοιβαίο σεβασμό κι ανεκτικότητα".

            Άκου λοιπόν προσεκτικά "ηγέτη": οι Οθωμανοί ήρθαν στα βαλκάνια ως κατακτητές με το σπαθί κι όχι κατόπιν πρόσκλησης. Κι όσοι μπαίνουν στο σπίτι σου με το σπαθί, με το σπαθί συνήθως φεύγουν. Μάθε ότι η ιστορία του κόσμου δεν ξεκινά το 14ο αιώνα κι ότι όταν οι Οθωμανοί εισέβαλαν στα Βαλκάνια, υπήρχαν Έλληνες εδώ για χιλιάδες χρόνια και ότι η "ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη" είναι ο μύθος για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση έλαβαν χώρα 123 απελευθερωτικές εξεγέρσεις εναντίον του "ανεκτικού" Σουλτάνου. Αναρωτήσου: όταν ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων σκότωνε στρατιώτες της Πύλης δεν επρόκειτο για δολοφονίες ή δεν μετράνε επειδή ήταν μουσουλμάνος; Οι τυφλές αντεκδικήσεις αμάχων στη Χίο και στα Ψαρά ήταν δολοφονίες ή πράξεις πολιτισμού; πόσο ειρηνικοί και ανεκτικοί ήταν οι πρόγονοι αυτών που θαυμάζεις, που ό,τι πέτυχαν ήταν προϊόν κατάκτησης πάνω σε έτοιμους και ανεπτυγμένους πολιτισμούς; το παιδομάζωμα πόσο ανεκτικό ήταν; Και μην ξεχνάς ότι οι Οθωμανοί του 1821 ήταν τόσο φιλειρηνικοί, όσο και οι τούρκοι του σήμερα: σε πόλεμο ή σε απειλή πολέμου με όλους σχεδόν τους γείτονές τους, αλλά και με το 1/3 του πληθυσμού της χώρας στο εσωτερικό.

            Εμείς, όμως, δεν ξεχνάμε ότι παλιότερα κάθε σπίτι στην ορεινή περιοχή, είχε την ελληνική σημαία να κυματίζει στις εθνικές επετείους. Οι κάτοικοι φρόντιζαν όταν έχτιζαν τα σπίτια τους να αφήνουν μια βάση για τη σημαία. Η τρομοκρατία σύντομα θα τελειώσει και ο κόσμος ελεύθερα θα εύχεται και πάλι. Και πάντα να θυμάσαι: στη θέση που βρίσκεται ο Τοποτηρητής εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη "μητέρα – πατρίδα".

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)