Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ

            Είπαμε να περιμένουμε λίγες μέρες να μαζευτούν όλες οι δηλώσεις "μαργαριτάρια" των συνήθων 5-6 "εκφραστών" της μειονότητας σχετικά με την κοινή  συνέντευξη τύπου των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα. Και τί δε διαβάσαμε πάλι: ψέματα, ανακρίβειες και ύβρεις στο γνωστό μονότονο και ξύλινο ύφος προκάτ δηλώσεων που βγαίνουν από τη ναφθαλίνη του προηγούμενου αιώνα.

            Χαρακτήρισαν τον Έλληνα Υπουργό "θρασύ, κακομαθημένο και υπερόπτη διπλωμάτη του μικροφώνου" που εξέφρασε "απαράδεκτες θέσεις" σε ένα "διπλωματικό ρεζιλίκι". Τί φοβερό είπε, δηλαδή που εξαγρίωσε τον κόσμο; ότι η Συνθήκη της Λωζάνης - που έχει υπογράψει ΚΑΙ η Τουρκία - χαρακτηρίζει τη μειονότητα μουσουλμανική και όχι τουρκική. Και πώς αντέδρασε η μάζα των τουρκικών ηχείων της μειονότητας; ότι ο Υπουργός παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ότι δεν έχει δικαίωμα να ορίζει την ταυτότητά μας, ότι δε μας αφήνει να αυτοπροσδιοριζόμαστε, κλπ. Είμαστε σίγουροι ότι κατάλαβαν καλά τί είπε ο Υπουργός, αλλά όταν δεν έχεις επιχειρήματα, κάνεις θόρυβο, σηκώνεις σκόνη και εκτοξεύεις χαρακτηρισμούς μπας και μπερδέψεις και φανατίσεις το ακροατήριό σου. Όσοι απέμειναν τελοσπάντων σε αυτό.

            Ας επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: κανείς δεν εμποδίζει κανέναν σε αυτή τη χώρα να αυτοπροσδιορίζεται όπως επιθυμεί. Και ελάχιστα μας απασχολεί τί νιώθει ο καθένας, εφόσον σέβεται τους νόμους της χώρας και δεν διαταράσσει την ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος όλων των μουσουλμάνων της μειονότητας: όποιος νιώθει τούρκος, με 'γειά του με χαρά του, αλλά δε νιώθουμε όλοι έτσι. Το ποιός σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, όταν δε μπορεί ούτε να διαβάσει τί έχει υπογράψει, είναι φανερό σε όλους.          

            Όσο μεγαλώνει ο εκνευρισμός και η θολούρα, τόσο θα ακούμε τέτοια παιδαριώδη τερατουργήματα για να κρατηθεί ο κόσμος στο μαντρί. Ευτυχώς, όμως, οι περισσότεροι έχουμε προχωρήσει μπροστά. Βαρεθήκαμε τη χιλιοπαιγμένη κασέτα των "εκπροσώπων" μας, τους αγνοούμε και επιζητάμε άλλα πράγματα: εργασία, ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες με την πλειονότητα. Κι εδώ είναι που η Πολιτεία πρέπει να επικεντρωθεί.     

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)