ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ!

            Οι ηλικίες 30 – 50 έδειξαν το δρόμο. Μαζική προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα, εμπιστοσύνη στην επιστήμη και στους ειδικούς, λαχτάρα να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Διαψεύδουν καθημερινά τους "επιστήμονες" των κοινωνικών δικτύων που μιλάνε για τσιπάκια, θανατηφόρες παρενέργειες και σκοτεινές παγκόσμιες συνομωσίες. Δίνουν το ζωντανό παράδειγμα σε όλους να πάψουν να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και να σπεύσουν σε μια πράξη κοινωνικής ευθύνης απέναντι τουλάχιστον στις πιο ευπαθείς ομάδες.

            Δυστυχώς, η πραγματικότητα καταρρίπτει κάθε αντίθετο επιχείρημα. Το νοσοκομείο της Ξάνθης μαθαίνουμε ότι είναι γεμάτο από ασθενείς μεγαλύτερων ηλικιών που αρνούνται τον εμβολιασμό, με την πλειοψηφία τους από την ορεινή περιοχή. Φαίνεται αρνούμαστε ακόμα να πάρουμε το μάθημά μας μετά την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας.

            Το χειρότερο, όμως, είναι η πολιτική σπέκουλα ακόμα και πάνω στα εμβόλια από τους "συνήθεις υπόπτους" για την καλλιέργεια διχόνοιας. Πέρυσι ο θρησκευτικός μας "ηγέτης" έβλεπε χριστιανικό δάκτυλο πίσω από τα περιοριστικά μέτρα για να εμποδιστεί η λατρεία της θρησκείας μας κι έστειλε πόσους συμπολίτες μας στον άλλο κόσμο. Φέτος ακούμε από ομοθρήσκους μας στην εκπαίδευση "ας κάνουν πρώτα τα εμβόλια οι χριστιανοί να δούμε πώς θα πάει και βλέπουμε κι εμείς", ενώ πριν λίγες μέρες διαβάσαμε δηλώσεις "εκπροσώπων" μας ότι η Πολιτεία κάνει διακρίσεις μη εμβολιάζοντας μειονοτικούς ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς!

            Κάποιοι δε διστάζουν να παίξουν με τις ζωές μας για την πολιτική εξυπηρέτηση τρίτων χωρών. Στον κατά τα λοιπά λαλίστατο μειονοτικό μας τύπο ακόμα ψάχνουμε εκκλήσεις για εμβολιασμό και για εμπιστοσύνη στην εμβολιαστική καμπάνια. Εμείς με τη σειρά μας απαντάμε στον σκοταδισμό με επιστήμη και με ευθύνη στον συνάνθρωπό μας. Εμβολιαστείτε!

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)