ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΔΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ!

          Οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) για την επόμενη σχολική χρονιά ξεκίνησαν. Όπως έχουμε αναφέρει και στο  παρελθόν, το ΣΔΕ απευθύνεται σε ενηλίκους που έχουν ολοκληρώσει μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η διάρκεια φοίτησης είναι διετής και τα μαθήματα γίνονται καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή (25 ώρες/εβδομάδα) κατά τις απογευματινές ώρες (16:30-20:00). Στην περιοχή μας λειτουργούν 2 παραρτήματα του ΣΔΕ Ξάνθης. Στη Μύκη και στον Κένταυρο. Η μεταφορά προς και από τα ΣΔΕ παρέχεται δωρεάν από το κράτος. 

            Η ολοκλήρωση φοίτησης στο ΣΔΕ χορηγεί απολυτήριο Γυμνασίου που αποτελεί τίτλο της υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόκτηση του έχει πολλά οφέλη: καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό, βελτιώνει την απασχόληση και την κοινωνική κινητικότητα και βοηθά στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην κοινωνία.  

            Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους: 1) πηγαίνοντας οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι στο ΣΔΕ Ξάνθης κατόπιν ραντεβού (κτήριο 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη - ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ) και 2) ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeetBUq4RTlMBUbHeVRY8-q-U0NSgetq5Af986kTU8Gfuzrw/viewform

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)