Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΧΝΗΣ

            Μεγάλη τιμή και διάκριση για το χωριό μας! Ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας συνδέθηκαν χθες ζωντανά με το νηπιαγωγείο της Πάχνης και συζήτησαν με τα παιδιά και τη νηπιαγωγό.

            Είχε προηγηθεί η αποστολή στον Πρωθυπουργό ενός σύντομου βίντεο από μια μικρή μαθήτρια του νηπιαγωγείου που ζητούσε το άνοιγμά του, καθώς -όπως είπε- το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών. Και ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε και ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους! Έστειλε ευχές και υποσχέθηκε την αποστολή στο νηπιαγωγείο νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η Υπουργός μάλιστα παρότρυνε το Δήμαρχό μας που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη να φτιάξει μια νέα παιδική χαρά για τα παιδιά του χωριού μας, που τόσο έχουμε ανάγκη.

            Αυτό, όμως, που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι ο Πρωθυπουργός επέλεξε το ακριτικό χωριό μας, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας. Τόνισε τη σημασία της προσχολικής αγωγής στην ομαλή ένταξη των παιδιών στην κοινωνία, ενώ φάνηκε ότι τα νηπιαγωγεία στην περιοχή μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά όλης της Ελλάδος, χάρη και στην εξαιρετική δουλειά των νηπιαγωγών μας. Κι αν κρίνουμε από τα ελληνικά των νηπίων μας που μπορούν να συνεννοούνται με ένα Πρωθυπουργό, προσπάθειες για επιβολή με το ζόρι δίγλωσσων νηπιαγωγείων και γλωσσικών μεσολαβητών κρίνονται απολύτως περιττές.   

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)