ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ
Πολλές φορές στο δημόσιο διάλογο έχει σημασία ποιος είναι αυτός που σου κουνάει το δάχτυλο και τί εκπροσωπεί. Η στρατευμένη κριτική είναι ηττημένη ήδη "από τα αποδυτήρια", ενώ έχει σημασία ο καταγγέλλων να έχει το ελάχιστο ηθικό αντίβαρο απέναντι στον καταγγέλλοντα για να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.
Οι πληρωμένες πένες της μειονότητας απαγγέλουν καθημερινά κατηγορητήρια με αλαζονικό ύφος εναντίον της χώρας μας περί αντιδημοκρατικότητας, ανελευθερίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρουσιάζοντάς την ως το βαρυποινίτη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ). Έχοντας συνηθίσει να ζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα απολαμβάνοντας αυξημένα προνόμια που θεωρούν δεδομένα, μια απλή παράθεση αριθμητικών στοιχείων θα κάνει φανερό ότι στη χώρα, της οποίας τα συμφέροντα πρακτορεύουν συστηματικά στη Θράκη, δεν θα μπορούσαν να ζήσουν ούτε ένα μήνα σε πραγματικές συνθήκες.
Ποια είναι λοιπόν η εικόνα της γειτονικής χώρας στο περίφημο ΕΔΑΔ; Ανάμεσα στα 47 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης κατατάσσεται πρώτη σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία του διεθνούς οργανισμού. Από το 1959 μέχρι το 2019 έχουν εκδοθεί εις βάρος της 3224 καταδικαστικές αποφάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά σχεδόν 1500 αφορούν στην ποιότητα της Δικαιοσύνης, 356 σε παραβίαση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και σχεδόν 100 στο δικαίωμα ίδρυσης συλλόγων. Ο πρωταθλητής παραβάτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλείνει εφημερίδες και κόμματα και φυλακίζει δημοσιογράφους και βουλευτές, δεν αναγνωρίζει θρησκευτικές κοινότητες, για να μη μιλήσουμε για αντιμετώπιση των μειονοτικών ομάδων του ή για τις καταδίκες λόγω της εισβολής στην Κύπρο το 1974. Τα στοιχεία αυτά είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.
Σίγουρα για τα παραπάνω δεν θα ενημερωθείτε από το μειονοτικό τύπο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ξέρει ο κόσμος από ποιες αφετηρίες ξεκινάνε όσοι υποκριτές το παίζουν κήρυκες του δικαίου.