ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

            Δε μας εξέπληξε που ο "βεζίρης" της περιοχής μας, συχνός θαμώνας πλέον των δικαστηρίων της χώρας μας, προσέθεσε άλλη μια καταδικαστική απόφαση στη συλλογή του. Ούτε μας εξέπληξε που η γνωστή χορωδία συλλόγων και παραγόντων της μειονότητας έσπευσαν σε πλήρη συγχρονισμό να εκδώσουν τις αναμενόμενες μελοδραματικές δηλώσεις υποστήριξης στον "κατατρεγμένο μουφτή μας".

            Αυτό, όμως, που μας προκάλεσε ενδιαφέρον ήταν ότι το περιεχόμενο των ανακοινώσεων δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία δικάστηκε. Για άλλη μια φορά ακούσαμε τη γνωστή κασέτα για περιορισμό της θρησκευτικής μας ελευθερίας και για εκφοβισμό του θρησκευτικού λειτουργού, ενώ στην πραγματικότητα η καταδίκη δεν είχε σχέση με θρησκευτικές πράξεις: ο "βαρυποινίτης βεζίρης" μας καταδικάστηκε για ένα κοινό έγκλημα, δηλαδή για διέγερση σε διχόνοια, όταν το 2016 σε ανοιχτό συνέδριο του μειονοτικού κόμματος ευχήθηκε στον τότε πρόεδρό του να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης! Κοινό ήταν και το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε το 2018 αμετάκλητα, δηλαδή για ρατσιστικό αντισημιτικό μίσος σε θρησκευτικό κήρυγμα σε τέμενος του Κενταύρου το 2014.

            Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζει η κοινή γνώμη ότι οι κοινές εγκληματικές ενέργειες δε μπορούν να ξεπλυθούν στο νερό της θρησκείας και κάτι τέτοιο προσβάλλει και τη θρησκεία μας και την ποιότητα των θρησκευτικών μας λειτουργών. 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)