ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

            Η ποδοσφαιρική ομάδα του Εχίνου ιδρύθηκε το 1999 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει πρωταγωνιστική θέση στα τοπικά πρωταθλήματα. Πολλές διακρίσεις στα 22 χρόνια της ιστορίας της με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης το 2006. Κατάφερε, επίσης, να φτάσει 3 φορές σε τελικό κυπέλλου, να κερδίσει ανόδους και να αγωνίζεται ακόμα και στη Δ' Εθνική.

            Οι προσπάθειες παικτών, προπονητών και των υπόλοιπων συντελεστών της ομάδας είναι εντυπωσιακές. Μεγάλη και η συμβολή του "δωδέκατου" παίχτη της ομάδας, των φιλάθλων που την ακολουθούν, ακόμη και στα δύσκολα, όπως την περίοδο 2010-2011,όταν αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Τις προηγούμενες 2 περιόδους που αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία κατάφερε να συγκεντρώσει 52 και 46 βαθμούς κατακτώντας την 9η και την 6η θέση αντίστοιχα.

            Από την ομάδα του Εχίνου πέρασαν διακεκριμένοι παίκτες και προπονητές, ακόμα και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ. Άξια λόγου είναι και η οικονομική στήριξη των κατοίκων του Εχίνου προς την ομάδα, καθώς και οι ακαδημίες ποδοσφαίρου που διατηρεί η ομάδα, από τις οποίες ξεπετάγονται ταλέντα που αγωνίζονται και σε ομάδες του εξωτερικού. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα σε όσους έχουν ανάγκη.

            Τα τελευταία χρόνια ο Εχίνος Σπορ αγωνίζονταν στην Α' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, ωστόσο την προηγούμενη περίοδο με την εμφάνιση της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί και από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στη Β' κατηγορία. Όπου και να παίζει, όμως, η ομάδα διαφημίζει την ορεινή περιοχή με το ήθος, την ευγένεια και τη φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους κατοίκους της.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)