ΥΠΟΘΕΣΗ "ΤΕΞ"- Μέρος 1ο

            Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου και 12η κατά σειρά απορριπτική απόφαση των δικαστηρίων της χώρας μας για την υπόθεση της "ΤΕΞ" και αναμένονται πλέον οι αναλύσεις των ειδικών για το σκεπτικό της. Πριν προλάβουν, βέβαια, να τη διαβάσουν, μια χούφτα επαγγελματιών διαμαρτυρόμενων (όχι παραπάνω από 300 άτομα) κατέβηκαν στην πλατεία της Ξάνθης το περασμένο Σάββατο για να διαδηλώσουν για τη μακρόχρονη αδικία που υφίστανται από ένα "κλειστό" σωματείο.

            Περισσότερο φιέστα για τα κοινωνικά δίκτυα, τα γνωστά στελέχη του παρασυστήματος και κάποιοι υπάλληλοί του που μεταφέρθηκαν και από την Κομοτηνή, άφησαν για άλλη μια φορά παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας που κατανοεί πλέον τα πολιτικά παιχνίδια ενός ξένου κράτους που παίζονται στην πλάτη της.

            Για λόγους που αφορούν και στην επικοινωνιακή αδυναμία της χώρας μας, έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση τις τελευταίες δεκαετίες ότι η υπόθεση "ΤΕΞ"  αποτελεί υπόθεση ενός σωματείου, τα μέλη του οποίου απαγορεύεται από την Ελλάδα να συνεταιριστούν, μόνο επειδή φέρουν το επίθετο "τουρκικός" στην επωνυμία του.  

            Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Θα προσπαθήσουμε με μια σειρά αναρτήσεων να εξηγήσουμε με απλά λόγια τί πραγματικά συμβαίνει με την "ΤΕΞ",  ένα παράνομο σωματείο που λειτουργεί κανονικά και ακώλυτα με την πλήρη ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας. Θα αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση ενός σωματείου (αν ήταν τέτοια θα είχε λυθεί προ πολλού), αλλά για μέρος ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου με όχι και τόσο αθώες συνέπειες για τη χώρα μας.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)