Α.Ε.ΚΟΤΥΛΗΣ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

          Η παλαιότερη ίσως ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής μας ιδρύθηκε το 1997 και έκτοτε δεν έπαψε να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα. Η συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου της Ε.Π.Σ Ξάνθης και το αδιανόητο σερί 54άρων αήττητων αγώνων την περίοδο 1999-2000 είναι δύο από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της.  

            Αρχικά υπήρχε το πρόβλημα του γηπέδου και αναγκαζόταν να κάνει ταξίδια για να φτάσει στην έδρα που είχε δηλώσει. Στη συνέχεια, βρέθηκε ένας κατάλληλος χώρος για να κατασκευαστεί το γήπεδο της Κοινότητας Κοτύλης τότε που αποτελούνταν από 4 χωριά. Το γήπεδο, όμως, που κατασκευάστηκε ήταν ξερό και επικίνδυνο για αγώνες με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η Οδύσσεια της ομάδας. Μετά από λίγα...χρόνια έγιναν οι απαιτούμενες βελτιώσεις κι έτσι η ομάδα της Κοτύλης κατάφερε να έχει έδρα στο ομώνυμο χωριό.

            Αρκετοί γνωστοί παίκτες και προπονητές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πέρασαν από την ομάδα χαρίζοντάς της καλές εμφανίσεις και υψηλές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο λόγω των αυξημένων οικονομικών και αγωνιστικών απαιτήσεων των μεγάλων κατηγοριών. Σημαντικό πρόβλημα υπήρξε και το δύσβατο οδικό δίκτυο της περιοχής που πάντα λειτουργούσε ως ανασταλτικός παράγοντας. 

            Εκτός από τους παίκτες, συγχαρητήρια αξίζουν στους παράγοντες και στους φιλάθλους της ομάδας που δεν την άφησαν ούτε μια αγωνιστική περίοδο χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Αθόρυβα και τηρώντας πάντα το fair play δίνει τους αγώνες της χρησιμοποιώντας συνήθως νεαρούς παίκτες από την περιοχή σε μια προσπάθεια να προβάλλει και να προωθήσει τον αθλητισμό στις νεαρότερες ηλικίες. Ακόμη και τώρα, τα τελευταία χρόνια με την επέλαση της πανδημίας μπορεί και συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα, όποτε αυτά επιτρέπεται να διεξάγονται.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)