Α.Ο.ΣΜΙΝΘΗΣ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

          Μια ακόμα ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής μας που συμβάλλει τα μέγιστα στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος είναι ο Α.Ο.Σμίνθης. Ιδρύθηκε το 2005 και συμμετέχει ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα προσφέροντας την ευκαιρία στα νεαρά παιδιά του χωριού και των γύρω οικισμών να βρίσκουν μια διέξοδο από την καθημερινότητα. Αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοί της, οι οποίοι είναι παλαίμαχοι παίκτες που ξεκίνησαν και αγωνίστηκαν στις ομάδες της περιοχής μας.

            Πρωταρχικός τους στόχος είναι να ''παράγει'' η ομάδα αθλητές και παίκτες, να ανακαλύπτει ταλέντα και να ενισχύει την προσπάθεια να απομακρυνθούν οι νεαρές ηλικίες από τα καφέ, τις οθόνες και τα ξενύχτια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους τα τελευταία χρόνια προς τους παράγοντες της ομάδας, επειδή κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν τα σημερινά παιδιά προωθώντας το αθλητικό πνεύμα.

            Η ομάδα της Σμίνθης δεν έχει πολλές διακρίσεις στα τοπικά πρωταθλήματα και συνήθως φιγουράρει στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επικεντρώνεται περισσότερο στον παραπάνω στόχο. Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στο κύπελλο της Ε.Π.Σ. Ξάνθης λόγω του γνωστού προβλήματος έλλειψης γηπέδου που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες της ορεινής περιοχής. Δηλώνει ως έδρα και αγωνίζεται στο γήπεδο της Γοργόνας που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Σμίνθη. Το συγκεκριμένο γήπεδο, όμως, φιλοξενεί και την ομώνυμη ομάδα της Γοργόνας κι έτσι δεν υπάρχουν κενές ημέρες ώστε να διεξάγονται και αγώνες κυπέλλου.

            Τα τελευταία χρόνια τα στελέχη της ομάδας ίδρυσαν και ακαδημία ποδοσφαίρου για τις μικρότερες ηλικίες σε μια προσπάθεια να ενταχθούν γρηγορότερα και τα μικρά παιδιά στην ομαδικότητα, στη συνεργασία, στην αλληλοεκτίμηση και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους.        

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)