ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

          Ακόμη ένα θετικό γεγονός για την περιοχή μας αποτελεί η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στον Εχίνο από τη νέα σχολική χρονιά.. Μια αναγκαιότητα γίνεται πραγματικότητα και τα παιδιά μας με ειδικές ανάγκες θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται ''ταξιδεύοντας'' από τα άγρια χαράματα για να φτάσουν στα σχολεία τους στην πεδινή Ξάνθη. Δικαιώνονται παιδιά και γονείς που τόσα χρόνια έδειξαν δύναμη και θέληση να διδαχθούν και να κοινωνικοποιηθούν παρά τις αντίξοες συνθήκες.

            Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για τα παιδιά αυτά: έχει ήδη τοποθετηθεί μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ και ο απαραίτητος εξοπλισμός βρίσκεται καθ' οδόν. Η δε μεταφορά των μαθητών θα γίνεται δωρεάν με δημόσια δαπάνη.  

            Το ειδικό σχολείο είχε ιδρυθεί το 2008, αλλά για λόγους που είναι γνωστοί σε όλους μας και με επέμβαση διάφορων ''παραγόντων'' που αποστρέφονται όποια μορφή δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας, δεν κατάφερε να λειτουργήσει. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς και ευτυχώς για την τοπική κοινωνία, η πραγματικότητα τους ξεπερνά και η αισιοδοξία βρίσκει άλλη μια έμπρακτη έκφραση προς όφελος των παιδιών μας.        

https://empros.gr/2021/08/apokleistiko-eidiko-dimotiko-scholeio-ston-echino-apo-fetos/

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)