ΤΕΞ - ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ

            Η αυτοαναίρεση έχει γίνει συνήθεια στην "Τουρκική Ένωση Ξάνθης". Από τη μια πλευρά, πολυδιαφημιζόμενα ταξίδια στην Ευρώπη, ενημερωτικές καμπάνιες και εντυπωσιακά γραφήματα. Από την άλλη πλευρά (που αντικατοπτρίζει το πραγματικό ενδιαφέρον του κόσμου) πορείες μιας χούφτας ανθρώπων, ελάχιστοι εκ των οποίων προσέρχονται με τη θέλησή τους ή καταλαβαίνουν για ποιο λόγο διαδηλώνουν. 

            Τελευταίο παράδειγμα ένα άρθρο σε μειονοτική εφημερίδα, ο αρχισυντάκτης της οποίας τυχαίνει να είναι και πρόεδρος της "ΤΕΞ". Στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τον αγώνα τους, επικαλέστηκαν απόψεις του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κ. Χριστόπουλου. Αναμένοντας μια πανηγυρική υποστήριξη των "δίκαιων αιτημάτων τους", ήρθε μια δήλωση που επιβεβαίωσε το ακριβώς αντίθετο: "Αν το καταστατικό του συλλόγου παραβιάζει τους νόμους του κράτους, το κράτος έχει δικαίωμα να απαγορεύει τη λειτουργία του συλλόγου".

            Όπως πολύ αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, το καταστατικό της "ΤΕΞ" περιέχει αρκετά άρθρα που παραβιάζουν πολλούς νόμους του κράτους, το ίδιο το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως σημείωσε πρόσφατα και ο Άρειος Πάγος.

            Απορούμε πότε θα αποφασίσει η "ΤΕΞ" να δημοσιοποιήσει το καταστατικό της για να μάθει και ο κόσμος ότι το πρόβλημα δεν είναι η επωνυμία του σωματείου. Εμείς πάντως περιμένουμε και ελπίζουμε να ανοίξει η συζήτηση κάποια στιγμή εφ'όλης της ύλης… Ευτυχώς, πάντως, ο κόσμος ξύπνησε και δεν τρώει αμάσητη την προπαγάνδα.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)