ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ (μέρος 1ο)

            Σε άψογο συντονισμό κινητοποιήθηκε πάλι ο μηχανισμός προπαγάνδας της γειτονικής χώρας προσπαθώντας να αποδώσει πολιτική διάσταση σε μια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποκλειστικά προς όφελος των μαθητών των μειονοτικών μας σχολείων, η οποία ήλθε να λύσει ένα πρόβλημα πολλών ετών. Με τις γνωστές μεθόδους της παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας επιχείρησε για άλλη μια φορά να διχάσει την κοινωνία "ανακαλύπτοντας" εχθρικές προθέσεις και σκοτεινά σχέδια της Πολιτείας κατά της μειονότητας. Ας δούμε με απλές ερωταπαντήσεις τί συνέβη τις τελευταίες μέρες:

- Ποια είναι τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης;

Τα τελευταία χρόνια, στα μειονοτικά σχολεία της Ροδόπης και του Έβρου (αλλά όχι της Ξάνθης) το ωρολόγιο πρόγραμμα τις Παρασκευές σταματούσε άτυπα το χειμώνα στις 11.50 και το καλοκαίρι στις 12.50, αντί για τις 14.00 που προβλέπει ο νόμος. Το πρόσχημα ήταν ότι οι μουσουλμάνοι δάσκαλοι και μαθητές επιθυμούσαν να πάνε στο τζαμί για προσευχή.

- Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή τη "ρύθμιση";

Η ανωτέρω άτυπη συνήθεια -με την απαράδεκτη ανοχή της Πολιτείας- είναι κατ' αρχήν παράνομη. Δάσκαλοι (μουσουλμάνοι και χριστιανοί) και μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο χωρίς νόμιμο λόγο. Κίνδυνοι ατυχημάτων ήταν υπαρκτοί (είχε συμβεί στο παρελθόν στην Ξάνθη) και υπόλογοι προς τους γονείς ήταν η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικές Αρχές. Επίσης, οι μαθητές έχαναν 2 – 3 διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι υπερπολύτιμες στα ολιγοθέσια μειονοτικά σχολεία.

(συνεχίζεται)

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)