ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ, ΑΝΤΙΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ (Μέρος 2ο)

- Για τους επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους που προσπαθούν κάθε ζήτημα να το αναγάγουν σε προσβολή της θρησκευτικής ελευθερίας για ευνόητους πολιτικούς λόγους (άλλης χώρας), όλα είναι παράνομα και όλα αντίκεινται στη Συνθήκη της Λοζάνης. Εκτός, όμως, από λεονταρισμούς, φωνασκίες και κινητοποιήσεις, κάθε φορά που προσπάθησαν δικαστικά να ακυρώσουν αποφάσεις για τα μειονοτικά σχολεία επικαλούμενοι τη Συνθήκη αποτύγχαναν. Αν θεωρούν ότι και ο νόμος που προβλέπει ότι μέχρι το πέρας του σχολικού ωραρίου μαθητές και δάσκαλοι πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο είναι παράνομος για τους λόγους που επικαλούνται, ας το αποφασίσει η δικαιοσύνη.

- Αν ένας γονέας θέλει να πάρει το παιδί του από το σχολείο, πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη. Και αυτό πρέπει να γίνεται εγγράφως, όπως για κάθε λόγο αποχώρησης μαθητή από το σχολείο. Δε μπορεί ο μαθητής να φαίνεται εντός σχολείου με την ευθύνη να τη φέρει η διεύθυνση και αυτός να τριγυρνά εκτός σχολείου. Όσο δε για το επιχείρημα, ότι με την υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης από το σχολείο για να πάει ο μαθητής στο τέμενος φανερώνονται τα θρησκευτικά του πιστεύω, είναι τουλάχιστον αστείο, αφού όλοι οι μαθητές στα μειονοτικά σχολεία είναι μουσουλμάνοι (εκτός αν κάποιοι αποχωρούν για να πάνε στην … εκκλησία)! 

- Ζητούν νομοθέτηση για τη λύση του "ζητήματος". Ακούμε προτάσεις, καθότι είναι τουλάχιστον θρασυδειλία να πετάς διαρκώς το μπαλάκι στην "κακοπροαίρετη προς τη μειονότητα" Διοίκηση. Οι ώρες που χάνονται θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναπληρώνονται. Δε γίνεται και να πηγαίνεις 2 ώρες στο τέμενος και να χάνεις τις διδακτικές ώρες. Είναι έτοιμοι δάσκαλοι (χριστιανοί και μουσουλμάνοι) και μαθητές να κάθονται, λόγου χάρη, άλλες 2 ώρες στο σχολείο την Παρασκευή, μετά την επιστροφή από το τέμενος, δηλαδή μέχρις τις 16.00; και μετά να ξεκινά και το ολοήμερο; Εκτός αν με τη νομοθέτηση εννοούν να συμπαρασύρουν και την Ξάνθη στις παράνομες επιδιώξεις τους, όπου -δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για την κοσμικότητα του κράτους μας- φιλικό ακροατήριο δε βρίσκουν.     

(συνεχίζεται)

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)