ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (2ο Μέρος)

Το περιστατικό έφερε ξανά στην επιφάνεια τους τρόπους δράσης και τρομοκρατίας που ασκεί το παραθρησκευτικό δίκτυο στη Θράκη. Χρυσοπληρωμένοι με άδηλο χρήμα καλοθελητές, με το μανδύα του λειτουργού της θρησκείας, ασκούν πολιτική για λογαριασμό τρίτης χώρας, ενώ λυμαίνονται κηδείες και λοιπές τελετές εισπράττοντας (και πάλι αφορολόγητο) χρήμα. Δεν αποτελεί μυστικό ότι, αν κάποιος δεν τους δώσει το ζητηθέν αντίτιμο ή αρνηθεί να πληρώσει, απειλούν ότι δεν θα κάνουν την ταφή και ο νεκρός συγγενής του θα μείνει στο σπίτι.

Κοινός στόχος σε όλες τις περιπτώσεις οι Ιεροδιδάσκαλοι που χαλάνε την "πιάτσα". Αμείβονται φανερά και σταθερά, φορολογούνται και αναλαμβάνουν την τέλεση προσευχής και τελετών δωρεάν, αφού είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Και κυρίως δεν πολιτικολογούν, ούτε συνεργάζονται με παραθρησκευτικές οργανώσεις. Κοινώς ασχολούνται μόνο με τη θρησκεία και όχι με την παράλληλη πρακτόρευση πολιτικών επιδιώξεων άλλων χωρών. Κι αυτό συνιστά απειλή για το παρασύστημα. 

Ευτυχώς οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας των κατοίκων αποδεικνύουν σιγά-σιγά ότι ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλο μάτι τις ''δραστηριότητες'' των δήθεν ιερωμένων. Αρχίζει να τους περιθωριοποιεί, στο μέτρο που μπορεί να ανθίσταται στις πιέσεις και στους εκβιασμούς τους. Κανείς φυσικά δεν τους ακολούθησε φεύγοντας από την κηδεία, ενώ περιθωριοποιήθηκαν και εξευτελίστηκαν στα μάτια των συγχωριανών τους.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)