ΣΕΜΠΑΪΔΙΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

            Συγκίνηση και πένθος επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στη Θράκη. Η φωνή του γνωστού ''Σέμπα'' σίγησε για πάντα. Η τεράστια προσφορά και το πλούσιο έργο του θα μείνουν αξέχαστα, αιτία θαυμασμού και υπερηφάνειας για τους παλιούς και παρακαταθήκη για τους νεότερους. Θέλει κότσια να είσαι ντόμπρος, τίμιος, αληθινός και να λες τα πράγματα με το όνομά τους κάτω από το γνωστό καθεστώς τρομοκρατίας των παράλληλων δομών στην περιοχή μας. Τόλμησε να πει ανοιχτά πράγματα που οι περισσότεροι συζητούν και αποδέχονται μόνο μέσα στα σπίτια τους.

            Ορισμένες φορές το πάθος του για ανάδειξη της κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη τον παρέσυρε σε υπερβολικές τοποθετήσεις, ωστόσο είχε δίκιο στην ουσία. Η αξιοπρέπεια που τον διέκρινε σε κάθε βήμα ήταν αυτή που του έδινε δύναμη για να παλεύει καθημερινά με το παρασύστημα που μοναδικό σκοπό έχει τη χειραγώγηση των συμπολιτών μας. Όταν λες την αλήθεια, κανείς δε μπορεί να σου κλείσει το στόμα, εκτός τελικά από τη μοίρα.

            Κι αν από νεαρή ηλικία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Και αυτό είναι κάτι που θα ενοχλεί και μετά τον πρόωρο χαμό του. Ακόμα και την ημέρα της κηδείας του, ορισμένοι δίχως ίχνος σεβασμού προς τον ανθρώπινο πόνο δε μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους αναρτώντας προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπό του και τη χώρα μας και δείχνοντας για ακόμη μια φορά το χαρακτήρα και τις προθέσεις τους. ''Άνθρωποι'' που -αντίθετα με τον "Σέμπα"- δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μας και καταχρώνται τα προνόμια μιας δημοκρατικής πολιτείας πρακτορεύοντας συμφέροντα άλλων χωρών. Στις οποίες πιθανότατα θα ήταν αγνοούμενοι.

            Για τη σταδιοδρομία και την πορεία του "Σέμπα" δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχουν γράψει κι έχουν μιλήσει για το αυταπόδεικτο έργο του πολλοί και ειδικότεροι από εμάς σε όλη την Ελλάδα. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ο Θεός να τους δίνει δύναμη να ξεπερνάνε τα εμπόδια της ζωής, όπως ακριβώς τα ξεπερνούσε και ο "Σέμπα". Αυτή θα ήταν και η δικιά του επιθυμία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)