ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΠΑΘ ΞΑΝΘΗΣ - ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

            Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Σύλλογος Δασκάλων αποφοίτων της πρώην Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) Ξάνθης εκλέγει γυναίκα πρόεδρο.Για το σύλλογο που εκπροσωπεί τους δασκάλους του μειονοτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων στο νομό μας η εξέλιξη αυτή λέει πολλά και είναι αισιόδοξη.

            Επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι η στελέχωση του ΔΣ γίνεται από δασκάλους που κι αυτοί κατανοούν ότι τα προβλήματα και οι προκλήσεις της μειονοτικής εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς και όχι πολιτικούς. Κυρίως δε, όπως και η απερχόμενη διοίκηση έδειξε, οι προσπάθειες πρέπει να βασίζονται στο διάλογο και στη συνεργασία και όχι στη στείρα σύγκρουση και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων.

            Η πρώτη ανακοίνωση του νέου ΔΣ αποτελεί θετικό δείγμα γραφής που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής μας, οι οποίοιείναι και γονείς μαθητών και γνωρίζουν προσωπικά τα νέα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν ικανοποίηση και εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπά τους, εκτιμώντας το κάλεσμα για συλλογικότητα και για την πρόταξη του ρόλου του εκπαιδευτικού. Κυρίως, όμως, γιατί με σαφή υπαινιγμό αντέδρασαν στις προσπάθειες του παρασυστήματος της Θράκης να διαλύσει έναν σύλλογο που δε μπορεί να ελέγξει για να τον μετατρέψει σε πολιτικό μεγάφωνο της γειτονικής χώρας.

            Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και τους ζητούμε να μείνουν μακριά από σκοπιμότητες των γνωστών παραγόντων που ούτε για την εκπαίδευση νοιάζονται, ούτε προσφέρουν κάτι χρήσιμο στην κοινωνία μας. 

ΥΓ. Κάποιοι αναρωτήθηκαν εκ του πονηρού γιατί η ανακοίνωση του συλλόγου δε βγήκε στα τουρκικά. Μάλλον γιατί πρόκειται για σύλλογο της Ελλάδας που απευθύνεται και στην ελληνική Διοίκηση και πρέπει να γίνεται κατανοητός σε όλους. Για τον ίδιο λόγο, ίσως, που ο σύλλογος αποφοίτων ισπανικής φιλολογίας δε βγάζει ανακοινώσεις στα ισπανικά. Όπως και να έχει, εκτιμούμε που ο σύλλογος της Ξάνθης δεν ακολουθεί τα βήματα του αντίστοιχου συλλόγου του γειτονικού μας νομού, ο οποίος νομίζει ότι εδρεύει στην Άγκυρα.

 

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)