ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ

            Το πήγαινε-έλα "παραγόντων" της Θράκης στη γειτονική χώρα για να "φουλάρουν" καύσιμα τη δεξαμενή της δημόσιας επιβίωσής τους έχει αποκτήσει πλέον μια γραφική έως κωμική διάσταση για τους κατοίκους της περιοχής μας. Άλλοτε για να πάρουν το χρίσμα, άλλοτε για να ανανεώσουν τα διαπιστευτήρια πίστης, άλλοτε για να αντλήσουν "έμπνευση" στο έργο τους.

            Με τους θεσμικούς το θέμα είναι κάπως σοβαρότερο. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της επίσκεψης του τοπικού άρχοντα του Ιάσμου στην Προύσα πριν 2 χρόνια και των θλιβερών εκεί δηλώσεών του και λίγες βδομάδες πριν οι υπόλοιποι 3 μειονοτικοί τοπικοί άρχοντες της Θράκης βρέθηκαν σε άλλη μια εκδήλωση για τον Αχμέτ Σαδήκ στην Άγκυρα. Αναρωτιόμαστε πώς ένοιωσαν όταν παρουσία και της στρατιωτικής ηγεσίας της "φίλης" γείτονος, αμφισβητήθηκε η κυριαρχία της χώρας μας σε μερικά νησιά της και ζητήθηκε η αποστρατιωτικοποίησή τους. Αναρωτιόμαστε, γενικά, πώς είναι δυνατόν να φωτογραφίζονται, να συνομιλούν και να ασπάζονται ανθρώπους που κάθε τόσο απειλούν, κατηγορούν και προσβάλλουν τη χώρα μας. Θα θέλαμε να ξέρουμε, συμμερίζονται τις απόψεις τους;

            Οι άνθρωποι αυτοί, που αμείβονται από τον Έλληνα φορολογούμενο και υποτίθεται ότι τίθενται στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, θεωρούν ότι με αυτή τη στάση ωφελούν τον τόπο τους; Αδιανόητα πράγματα για δημόσιους λειτουργούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να έχουν κερδίσει το σεβασμό, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των κατοίκων της περιοχής μας με τη προσφορά τους, αλλά τελικά προτίμησαν να ανέβουν στο άρμα μιας εχθρικής χώρας, απογοητεύοντας την εδώ κοινωνία.

            Είναι καιρός πια ο καθένας να κάνει τις επιλογές του: θα προσφέρει έργο προς τους συμπολίτες του ως αυτοδιοικητικός ή θα ευτελίζεται και ως μέρος του πολιτικού μηχανισμού μιας τρίτης χώρας. Όσο για τους κατοίκους της περιοχής μας, έχουν πλέον ωριμάσει και γνωρίζουν πολύ καλά πώς πρέπει να φερθούν στο μέλλον.

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)