FAKE NEWS ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ...ΕΥΘΥΝΗΣ

          Ο μοναδικός λόγος που για ακόμη μια φορά νοιώθουμε την ανάγκη να επανέλθουμε, κάπως, στη παλιά μας θεματολογία είναι τα εκατοντάδες παράπονα που ακούγονται από τους κατοίκους της περιοχής μας, σχετικά με τη καταιγιστική διασπορά ψευδών ειδήσεων από μια ολιγομελή μερίδα μελών της μειονότητας, τα οποία ναι μεν απολαμβάνουν πλήρως τις ελευθερίες και τα προνόμια που τους παρέχει η ελληνική πολιτεία, αντιδρούν σε κάθε θετικό βήμα που γίνεται στη Θράκη κάνοντας κατάχρηση των δικαιωμάτων τους.

            Στο παρελθόν έχουμε αναλύσει εκτενώς τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας και ο κόσμος γνωρίζει πλέον ότι πρόκειται για άτομα που ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για το κοινό καλό και την ευημερία της περιοχής, παρά μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα και την δική τους πολιτική ανέλιξη.

            Τους τελευταίους μήνες λοιπόν, τους αφήσαμε ήσυχους, δεν αναρτήσαμε τίποτα σχετικά με τις ''ιερές'' δράσεις τους, είδαμε όμως να επιβεβαιώνεται κάθε λέξη που γράψαμε για τα παραπάνω ''παρατράγουδα'', τα οποία σύμφωνα με τις πράξεις τους αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι ζουν εις βάρος των υπόλοιπων ανθρώπων.

            Η δράση τους γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, 28-30 περίπου όπως ισχυρίζονται σχεδόν καθημερινά και οι ίδιοι. Γεμάτα ''ένδοξους'' αγώνες για τη μειονότητα όπως επίσης καυχιούνται σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν τα ίδια και ο κόσμος συνεχίζει να έχει τις ίδιες απορίες: τόσα χρόνια ''αγώνων'' για τη μειονότητα, ποιο πρόβλημα ακριβώς έλυσαν τα συγκεκριμένα golden boys της γειτονικής χώρας; μήπως την ανεργία, την υπογεννητικότητα, τη μετανάστευση, τα εκπαιδευτικά ή μήπως κάποιο από τα προβλήματα των αγροτών της Θράκης; Δυστυχώς, δεν έλυσαν κανένα από αυτά, επειδή απλά δεν τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα των συνανθρώπων τους. Απαξιούν και να προτείνουν ακόμη κάποια λύση σε οτιδήποτε αφορά τον κόσμο της περιοχής μας. Αυτή είναι φυσικά και η αποστολή τους: να συσσωρεύονται τα προβλήματα ώστε να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να κατηγορούν όποιον προσπαθεί να δώσει κάποιες λύσεις. Και αν κάποια στιγμή δοθούν από την Πολιτεία να τρέξουν άμεσα να τις τρολλάρουν, να τις κατηγορήσουν και να τις καταγγείλουν χωρίς ποτέ να λαμβάνουν υπόψη τους αν οι λύσεις αυτές ανακουφίζουν ή διευκολύνουν τη μειονότητα.

            Εμείς θα επανέλθουμε σε όλα τα παραπάνω θέματα, αν και ο κόσμος γνωρίζει άριστα πλέον τα κρυφά γούστα των γνωστών φερέφωνων της γειτονικής χώρας στη Θράκη. Γνωρίζει επίσης ότι ο καθένας από αυτούς δηλώνει με το ''έτσι θέλω'' πρόεδρος, επικεφαλής, θρησκευτικός ηγέτης και πολλούς άλλους τίτλους ευγενείας, ανάλογα με το πως θα ξυπνήσει το πρωί. Παράτυπους τίτλους βέβαια, αλλά τους δηλώνει επειδή μπορεί και είναι ελεύθερος να το κάνει αφού ζει και είναι πολίτης μιας δημοκρατικής και ευρωπαϊκής χώρας και όχι τριτοκοσμικής.

            Τέλος, μεταφέρουμε ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται συχνά στις συζητήσεις και στα πηγαδάκια της νεολαίας της περιοχής μας: αν δεχθούμε όλοι ότι είμαστε πολίτες με καταγωγή από τη γειτονική χώρα, όπως διατυμπανίζουν παντού οι προαναφερόμενοι ''αριστοκράτες'', θα λυθούν τα προβλήματα που μαστίζουν τη Θράκη; ή έστω τα μισά;

            Σημειώνουμε ότι η περιοχή της Θράκης εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως η φτωχότερη και η πιο υποβαθμισμένη γωνιά της Ευρώπης. Έχουν να μας πουν κάτι για αυτό; Γνωρίζουμε φυσικά ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν σε κανένα από τα ερωτήματα αυτά, δεν ασχολούνται με τέτοια. Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής όμως φημίζονται και για την υπομονή τους...θα περιμένουμε!      

Για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)